Καρέ-καρέ η κινηματογραφική ληστεία διαμαντιών στις Κάννες

Τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια του διάσημου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών, ένας "ροζ πάνθηρας" άρπαξε από το ξενοδοχείο Carlton κοσμήματα αξίας 103 εκατομμυρίων ευρώ.

Η είδηση της κινηματογραφικής ληστείας από την καλά φυλασσόμενη ιδιωτική πτέρυγα του ιστορικού ξενοδοχείου έκανε τον γύρο του κόσμου και η υπόθεση δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί. Μάλιστα, ο ασφαλιστικός κολοσσός Lloyd's του Λονδίνου έχει προσφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των κοσμημάτων.

Προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες, οι αρχές έδωσαν χθες στη δημοσιότητα το βίντεο της ληστείας όπως την κατέγραψε η εσωτερική κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Σε αυτό φαίνεται ο ληστής να εισβάλει στο ξενοδοχείο και υπό την απειλή όπλου να παίρνει από το προσωπικό του ξενοδοχείου τα κοσμήματα- μέσα σε μόνο 30 δευτερόλεπτα!

Στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία, αποχωρεί σαν κύριος και εξαφανίζεται μέσω της διάσημης Promenade de la Croisette, στην παραλία των Καννών.

Οι αρχές έχουν συνδέσει την υπόθεση με τους περιβόητους "Ροζ Πάνθηρες", καθώς αρκετά μέλη τους είχαν αποδράσει την περίοδο πριν τη ληστεία.