Δεν δίνει χάρη στον Μπερλουσκόνι ο Ιταλός πρόεδρος

Εχθές, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του Φόρτσα Ιτάλια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από τον Ιταλό πρόεδρο να του απονείμει χάρη σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις , χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσει ο ίδιος, κάνοντας αίτηση.

"Εγώ έχω την αξιοπρέπεια να μη ζητήσω μια πρόνοια που θα ακυρώνει ενώπιον της Ιταλίας και του κόσμου την ατίμωση του να προσφέρω κοινωνική υπηρεσία" είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Καβαλιέρε.

Σήμερα το απόγευμα, πηγές της ιταλικής προεδρίας έκαναν γνωστό ότι "δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τυχόν παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, βάσει του συντάγματος και των νόμων", απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο... αξιοπρεπές αίτημα του Μπερλουσκόνι.

Αναφερόμενες στην ανακοίνωση του Φόρτσα Ιτάλια, ότι στις 27 του μηνός θα οργανώσει διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι- την ίδια ημέρα κατά την οποία η Γερουσία της Ρώμης θα κληθεί να ψηφίσει την αποπομπή του πρώην Καβαλιέρε - οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι "ο πρόεδρος επιθυμεί να μην οργανωθούν διαμαρτυρίες που να ξεπεράσουν τα όρια της νομιμότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών".