Λάγκερφελντ : Ηλίθιος ο Ολάντ

Λάβρος κατά του Φρανσουά Ολάντ ήταν σήμερα ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ ο οποίος κατηγόρησε το Γάλλο πρόεδρο ότι "καταστρέφει την γαλλική οικονομία".

Σε συνέντευξή του στο γυναικείο περιοδικό Marie Claire ο σχεδιαστής του οίκου Chanel δεν δίστασε να αποκαλέσει “ηλίθιο” το Γάλλο ηγέτη λέγοντας πως "Αυτός ο ηλίθιος θα αποβεί τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε ο Θαπατέρο".

Αφορμή για αυτή τη φραστική επίθεση η προωθούμενη από το γαλλική κυβέρνηση υψηλή φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, με συντελεστή 75%.

Όπως είπε πρόκειται για καταστροφή, υποστηρίζοντας ότι ο Ολάντ "θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους", και "ουδείς θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει επενδύσεις”.

Ακόμα, υποστήριξε πως "πλην των κοσμημάτων, των αρωμάτων, της παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών και μόδας, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη".

Ο Λάγκερφελντ βέβαια δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου στη Γαλλία που αντιδρά στη φορολογική πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό είχε προκληθεί σάλος όταν έγινε γνωστό το αίτημα του Μπερνάρ Αρνό, διευθυντή του οίκου της Luis Vuitton να αποκτήσει βελγική υπηκοότητα, με σκοπό, όπως τον κατηγόρησε μεγάλη μερίδα του γαλλικού τύπου, να αποφύγει τη βαριά φορολόγηση.