Τους 13 έφθασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Βόρεια Ευρώπη

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη το τελευταίο διήμερο. 

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη το τελευταίο διήμερο. 

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 13 ενώ σημαντικότατα προβλήματα σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση και τις συγκοινωνίες σε πολλές χώρες.

Εκτός από τη Βρετανία, θύματα μετρούν η Γαλλία, η Γερμανία και η Δανία.

Στη Γερμανία, ένας ψαράς κι ένας ναύτης έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά ναυτικά ατυχήματα ενώ άλλοι τέσσερις  άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πτώση δέντρων πάνω στα αυτοκίνητά τους.  

Στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας μία γυναίκα παρασύρθηκε από τους ισχυρότατους ανέμους, έπεσε από βράχο στη θάλασσα και παρασύρθηκε από τα κύματα, χάνοντας της ζωή της.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Γκιλελέζε στη νήσο Ζίλαντ της Δανίας, βόρεια της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης, από τοίχο που κατέρρευσε και μία γυναίκα τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε κάτω από μία οροφή που κατέρρευσε στην επαρχία της Γιουτλάνδης. 

Δύο ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην Ολλανδία. Οι άνεμοι στη βόρεια Γαλλία και την Ολλανδία έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Βόρεια Θάλασσα η ταχύτητά τους έφθασε τα 191 χιλιόμετρα την ώρα.

Πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν στο Λονδίνο και στα περίχωρά του, καθώς και στη βορειοδυτική Γερμανία. Στο αεροδρόμιο Χίθροου της βρετανικής πρωτεύουσας ματαιώθηκαν 130 πτήσεις.

Τουλάχιστον 50 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ της ολλανδικής πρωτεύουσας ενώ σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ.

Στη Βρετανία περί τα 600.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, έπληξαν 42.000 νοικοκυριά στη βόρεια Γαλλία. 

Η Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις ασφαλιστικές απώλειες. Η καταιγίδα του 1987 προκάλεσε ζημιές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών με σημερινούς όρους (ένα δισεκατομμύριο με χρήματα του 1987). Η τελευταία τόσο σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημειώθηκε το 2002.

Διαβάστε ακόμα:

Με μεγάλη οργή χτύπησε ο χειμώνας την Ευρώπη