Πρίγκιπας Κάρολος: Δε βιάζομαι να γίνω βασιλιάς

 Ύστερα από μήνες έρευνας σχετικά με τον 64χρονο πρίγκιπα της Ουαλίας - σε μια από τις λιγοστές φορές που κάποιος αποκτά πρόσβαση στον ίδιο, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με περισσότερους από 50 βοηθούς του, φίλους και βιογράφους του- το περιοδικό Time παρουσιάζει ένα εκτενές αφιέρωμα για τον (αιώνιο) διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

Σε αυτό, ο Κάρολος εμφανίζεται απογοητευμένος από το γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν τον καταλαβαίνει ούτε τον εμπιστεύεται πάντα ενώ το πάθος τους δεν είναι ο θρόνος αλλά το φιλανθρωπικό του έργο.

Η Κάθριν Μέιερ, διευθύντρια του αμερικανικού περιοδικού,  επισημαίνει ότι από τότε που η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να αποσύρεται από την άσκηση των επισήμων υποχρεώσεών της και ο Κάρολος να αναλαμβάνει περισσότερα, ο πρίγκιπας τα αποδέχεται "χωρίς χαρά". 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κάρολος, μαζεύει τα δάχτυλα των ποδιών του μέσα στα παπούτσια του για να μείνει ξύπνιος κατά τη διάρκεια βαρετών ομιλιών.  

Το εξώφυλλο του Time με τίτλο "Ο ξεχασμένος πρίγκιπας".

Στο προφίλ υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Κάρολος πιστεύει στην μοναρχία ως μια δύναμη του καλού, αλλά αποδέχεται ότι οι άνθρωποι μπορεί να αμφισβητήσουν την αξία του θεσμού.

Όσον αφορά τις μικροχαρές της ζωής, ο πρίγκιπας απολαμβάνει την παρουσία της συζύγου του, Καμίλας και του νεογέννητου εγγονού του πρίγκιπα Γεωργίου, "που είναι και όλη η ουσία του πράγματος", όπως είπε  στο περιοδικό.