Η Πορτογαλία ξαναρχίζει την έρευνα για την μικρή Μαντλίν

Η πορτογαλική αστυνομία άνοιξε σήμερα εκ νέου την υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν Μακάν, του κοριτσιού από τη Βρετανία που εξαφανίστηκε το 2007 ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία, έπειτα από αίτημα της Σκότλαντ Γιάρντ, η οποία έχει συγκεντρώσει καινούρια "ικανοποιητικά" στοιχεία. 

Έπειτα από δύο χρόνια που εξέταζε την υπόθεση, η Βρετανία άνοιξε επισήμως έρευνα για την εξαφάνιση της Μάντλιν τον Ιούλιο, έπειτα από την έκκληση που απηύθυναν οι γονείς της στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία της Βρετανίας έλαβε περισσότερες από 2.400 κλήσεις και e-mails, μετά τη μετάδοση στην Ευρώπη εκπομπών αφιερωμένων στην υπόθεση και τη δημοσιοποίηση δύο πορτρέτων ενός άνδρα που κρατούσε ένα παιδί "με ξανθά μαλλιά", το βράδυ που εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

Η επανέναρξη της έρευνας απο τις πορτογαλικές αρχές αναμένεται να επιτρέψει στην  αστυνομία να συγκεντρώσει νέες καταθέσεις.

Η Μάντλιν, ηλικίας τριών ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

Η πορτογαλική αστυνομία είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών, στη διάρκεια των οποίων ανακρίθηκαν κυρίως οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι στη συνέχεια αθωώθηκαν. 

Οι γονείς του κοριτσιού, ο Τζέρι και η Κέιτ Μακάν, ανακοίνωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση της πορτογαλικής αστυνομίας και πρόσθεσαν ότι ελπίζουν πως "θα αποκαλύψει τις απαντήσεις που τόσο απελπισμένα χρειαζόμαστε".