Κόρη των Ρομά, το κοριτσάκι στην Ιρλανδία

Το 7χρονο ξανθό κοριτσάκι με τα γαλάζια μάτια που εντοπίστηκε την Κυριακή σε καταυλισμό Ρομά κοντά στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ανήκει πραγματικά στην οικογένεια των τσιγγάνων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές. 

Επηρεασμένοι οι Ιρλανδοί αστυνομικοί από την υπόθεση της μικρής Μαρίας, και λόγω της ανομοιότητας του κοριτσιού με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, απομάκρυναν το παιδί από τον καταυλισμό, προκειμένου να διαπιστώσουν την καταγωγή του.

Τελικά, η εξέταση DNA έδειξε ότι οι δύο Ρομά είναι πράγματι οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού, παρόλο που δεν έπεισαν αρχικά τους αστυνομικούς με τα πιστοποιητικά και τα έγγραφα που προσκόμισαν.

Σύμφωνα με την ιρλανδέζικη κυριακάτικη εφημερίδα Sunday World, η οποία έκανε και την αποκάλυψη, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του κοριτσιού έπειτα από καταγγελία πολίτη ότι στον καταυλισμό των τσιγγάνων, που βρίσκεται στην περιοχή Τάλα (Tallaght) στο νότιο Δουβλίνο, υπήρχε ένα παιδί 6-7 ετών που ζούσε με μια πολυμελή οικογένεια ρομά αλλά δεν έμοιαζε καθόλου με τα υποτιθέμενα αδέλφια του.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...