Υπόθεση ομηρείας με αντάλλαγμα… ένα σπίτι

Ένας ένοπλος εισέβαλε σήμερα σε τράπεζα στο Παρίσι και υπό την απειλή όπλου κράτησε τέσσερις ομήρους, σε μία υπόθεση με ανθρωπιστικές προεκτάσεις

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, ο άνδρας  ζήτησε να διαπραγματευτεί με τις αρχές, ζητώντας σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τους, να  βρεθεί ένα κατάλυμα για τον ίδιο και για τον ανάπηρο γιο του. 

Αρχικά ο δράστης κρατούσε τέσσερις ομήρους μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Crédit Industriel et Commercial (CIC) όμως πολύ σύντομα άφησε ελεύθερες δύο από τις γυναίκες υπαλλήλους και μιάμιση ώρα αργότερα επέτρεψε να φύγει και ο μοναδικός άνδρας υπάλληλος της τράπεζας. Μέσα στο υποκατάστημα παραμένει ακόμη μία γυναίκα, σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

"Εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή, με τη συνδρομή της δημαρχίας και της νομαρχίας, το αίτημα" που υπέβαλε ο ένοπλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κριστιάν Φλασκ, ο διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού.

Λίγο αργότερα, ο δράστης άφησε ελεύθερη και την τελευταία όμηρο και παραδόθηκε. Βγήκε από το κτίριο με τα χέρια ψηλά, διπλωμένα πίσω από το κεφάλι του και συνελήφθη αμέσως, δήλωσε ο Φλασκ, τονίζοντας ότι είχε στην κατοχή του ένα περίστροφο και ένα δακρυγόνο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού, ο άνδρας αυτός είναι γνωστός στην αστυνομία και στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της περιοχής.