Πιλότος κατέρρευσε εν ώρα πτήσης και επιβάτης έκανε την προσγείωση

Όταν ο πιλότος κατέρρευσε μέσα στο κόκπιτ του αεροπλάνου εν ώρα πτήσης, ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους ήξερε ότι δεν είχε άλλη επιλογή: έπρεπε να το προσγειώσει ο ίδιος.

Παρ΄ ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα από πτήσεις, τελικά κατάφερε να φτάσει με ασφάλεια το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Χαμπερσάιντ της επαρχίας Λίνκολσιρ της Βρετανίας.

Ο πιλότος αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε λιπόθυμος. Ο θαρραλέος επιβάτης πήρε το πηδάλιο στα χέρια του και με τις οδηγίες δυο εκπαιδευτών από τον πύργο ελέγχου, τα κατάφερε.

Ένας από τους εκπαιδευτές, ο Ρόι Μάρεϊ, δήλωσε ότι ο επιβάτης "έκανε εξαιρετική δουλειά, αν αναλογιστούμε ότι έχει μεν ταξιδέψει ξανά ως επιβάτης, αλλά δεν είχε πιλοτάρει ποτέ αεροπλάνο, πόσω μάλλον τώρα που πετούσε στα τυφλά".

Πυροσβεστικά, ασθενοφόρα αλλά και εργαζόμενοι του αεροδρομίου να πανηγυρίζουν, υποδέχτηκαν τον άνθρωπο που ξεκίνησε επιβάτης και κατέληξε πιλότος.

"Είναι φανταστικό το συναίσθημα να ξέρεις πως έχεις καταφέρει κάτι τέτοιο και πως έχεις βοηθήσει να μην σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος. Αν δεν του δίναμε τις κατάλληλες οδηγίες, τότε θα ήταν πολύ πιθανό το αεροσκάφος να συντριβεί στο έδαφος κατά την προσγείωση του", επισημαίνει ο Μάρεϊ.

Ο άτυχος πιλότος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Τα αίτια θανάτου του δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.