Επίθεση Στοκχόλμη: Αυτόν τον άνδρα ψάχνει η σουηδική αστυνομία ΦΩΤΟ

Καλεί όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες

Δυο φωτογραφίες ενός άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική αστυνομία και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε επικοινωνία με τον άνδρα. Επίσης έκανε γνωστό ότι ανακρίνει δύο πρόσωπα σε σχέση με την φονική επίθεση. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.

Η σουηδική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει αν ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη, ωστόσο – υπενθυμίζεται- ότι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου, μέσα σε κατάστημα στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας δεν έχει εντοπιστεί.

Η σουηδική αστυνομία αναφέρει στο ανακοινωθέν ότι υπάρχει “ενδιαφέρον” για αυτό το άτομο, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο άνδρας που φαίνεται στις φωτογραφίες (από κλειστό κύκλωμα) είναι νεαρός σχετικά σε ηλικία και φορά κουκούλα.

Να σημειωθεί ότι το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε κλαπεί.  

Ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Τμήματος της Σουηδικής Αστυνομίας διένειμε στον Τύπο φωτογραφικό υλικό που ελήφθη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης πολύ κοντά χρονικά στη στιγμή της επίθεσης. "Η φωτογραφία είναι ενός ατόμου που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο εκείνες τις στιγμές. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το άτομο" τόνισε ο αξιωματικός.