Ρωσία: Ψάχνουν στοιχεία για την επίθεση στο μετρό σε εστιατόρια sushi

Χτενίζουν τα εστιατόρια όπου δουλεύουν εργαζόμενοι από την κεντρική Ασία

Σε εστιατόρια sushi και ιαπωνικής κουζίνας αναζητούν οι αρχές της Ρωσίας στοιχεία για την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που έγινε στις 3 Απριλίου.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας: «Σήμερα σε μια αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων αστυνομικοί πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους, κατά την διάρκεια των οποίων ελέγχουν τα στοιχεία και τις εργασιακές συμβάσεις εργαζομένων που προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ασίας».

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης και σκοπός τους είναι εντοπισθούν οι επαφές που είχε με διάφορα πρόσωπα ο φερόμενος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικές αρχές και αρχές ασφαλείας, επιχειρούν να εντοπίσουν πιθανούς συνεργάτες του Τζαλίλοφ, ενώ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ελέγχονται δύο πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντρική Ασία, συγκεκριμένα ένας άνδρας και μια κοπέλα. Προς τον παρόν όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass, οι αρχές ασφαλείας, επισήμως δεν προέβησαν σε κανέναν σχετικό σχόλιο, όσον αφορά τις πληροφορίες αυτές.