Το πάρτυ του Ολάντ στο Facebook: “Φέρτε και τα παιδιά σας!”

Χάκερς χτύπησαν την προσωπική ιστοσελίδα του Γάλλου προέδρου και έστησαν εκδήλωση για το "αντίο" του

Θύμα διαδικτυακής φάρσας έπεσε ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς χάκερς “χτύπησαν” μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, αναρτώντας πρόσκληση για μία εκδήλωση... εορτασμού της απομάκρυνσής του από την προεδρία της Γαλλίας!

“Το αντίο του Ολάντ”, ήταν ο τίτλος της ψεύτικης εκδήλωσης, η οποία θα λάμβανε δήθεν χώρα στα Ηλύσια Πεδία στις 7 Μαΐου, ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον Γάλλο πρόεδρο να εμφανίζεται να αναφέρει μεταξύ άλλων: “Εδώ είμαστε, περιμένουμε με ανυπομονησία εδώ και πέντε χρόνια. Θα γιορτάσουμε με αξιοπρέπεια, ελάτε όλοι, φέρτε και τα παιδιά σας, είναι μία λαϊκή γιορτή!”.

Βέβαια, το... ύποπτα χαρούμενο ύφος της πρόσκλησης αυτής ήταν αρκετό για να καταλάβει κανείς ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτήν την “εκδήλωση” (βέβαια, υπήρχε και η σημείωση των "διοργανωτών" ότι πρόκειται περί πλάκας), ωστόσο δεν εμπόδισε περίπου 500 χρήστες του Facebook να δηλώσουν ότι θα παραστούν στην εκδήλωση και άλλους 1.000 περίπου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.

Φυσικά, η πρόσκληση στην εκδήλωση “κατέβηκε” πολύ γρήγορα.

Υπεύθυνη για τη φάρσα, σύμφωνα με το δίκτυο Europe 1, είναι μία ομάδα στο Facebook ονόματι “Υπέρ της παραίτησης του Φρανσουά Ολάντ”.