Πρωθυπουργός Ολλανδίας: Η Τουρκία δεν θέλει να επέμβει στις εκλογές μας

Εκτίμησε πως είναι πιθανή η επικράτηση του ακροδεξιού Βίλντερς

Την εκτίμηση πως η Τουρκία, με την οριακή αντίδρασή της στις απαγορεύσεις προς τους υπουργούς της, δεν θέλει να επέμβει στο αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών εξέφρασε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως η Τουρκία δεν επιχειρεί να επηρεάσει τις κρίσιμης σημασίας ολλανδικές εκλογές της Τετάρτης μετά τη διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Χάγη, που ξέσπασε το σαββατοκύριακο.

«Δεν πιστεύω πως θέλουν να επέμβουν», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρότερνταμ. «Δεν πιστεύω πως η ιδέα τους ήταν να επηρεάσουν τις εκλογές».

Ωστόσο, ο Ολλανδός πρωθυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητα ο εθνικιστής πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, που τάσσεται κατά του ισλάμ, να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στις 16 Μαρτίου να ξυπνήσουμε σ' αυτή τη χώρα και ο Γκέερτ Βίλντερς να ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος και αυτό θα στείλει ένα σινιάλο στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Ρότερνταμ.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ολλανδούς ψηφοφόρους να σταματήσουν στις κάλπες «τον κακό λαϊκισμό».