Βερολίνο Επίθεση: Νεκρός στο Μιλάνο ο Τυνήσιος δράστης

Ο ύποπτος εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια τυπικής έρευνας της Τροχαίας στις 3.00 τα ξημερώματα.

Ένας άνδρας, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε προάστιο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Το ιταλικό πρακτορείο ANSA μεταδίδει ότι ότι ο ύποπτος εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια τυπικής έρευνας της Τροχαίας στις 3.00 τα ξημερώματα. Ο ύποπτος φέρεται να έβγαλε όπλο από το σακίδιό του  και να πυροβόλησε τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν ελαφρά. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Corriere della Sera ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου υπόπτου. Οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους Iταλούς συναδέλφους τους, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας.

Πληροφορίες της Reppubblica ανέφεραν πως ο άνδρας φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ" και ότι ο άνδρας είχε περάσει μέσω Γαλλίας. Εξετάζεται αν ο Αμρί ήταν επίσης ο δράστης δολοφονίας ενός 16χρονου στο Αμβούργο πριν από δύο μήνες, ενδεχόμενο που ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και τις τελευταίες ώρες συνέλαβαν σε ξεχωριστή υπόθεση, δύο υπόπτους για σχέδιο επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Όμπερχαουζεν. Πρόκειται για δύο αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο και εκπρόσωπος της αστυνομίας της Έσσης ανέφερε πως δεν έχει διαπιστωθεί διασύνδεση με τον Αμρί, πέραν του τρομοκρατικού υποβάθρου...