Ποιος ήταν ο Πολωνός οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στο Βερολίνο

Τι λέει ο ξάδελφος και εργοδότης του θύματος

Ο Πολωνός οδηγός της μοιραίας νταλίκας, το όχημα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για το μακελειό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο τραυματίζοντας θανάσιμα 12 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα, βρισκόταν στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του προκειμένου να περάσει τις ημέρες των γιορτών με την οικογένειά του.

Ο οδηγός Lukasz Urban 37 ετών, πατέρας ενός παιδιού φέρεται ότι ήταν το πρώτο θύμα του μακελάρη που σκόρπισε το θάνατο στην Breitscheidplatz Square στη γερμανική πρωτεύουσα. Όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός το μοιραίο απόγευμα της Δευτέρας, είχε παρκάρει το βαρύ όχημα σε ένα αμαξοστάσιο στην Friedrich-Krauze-Ufer προκειμένου να γευματίσει. 

Ο ξάδελφος του άτυχου Lukasz και ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ariel Zurawski, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον οδηγό. "Όταν του μίλησα, μου είπε ότι βρισκόταν σε ένα περίεργο μέρος του Βερολίνου, γιατί ήταν γεμάτο με μουσουλμάνους. Οι μόνοι Γερμανοί με τους οποίους ήρθε σε επαφή ήταν εκείνοι στο πάρκινγκ". Ο ίδιος λέει ότι ο δράστης έκανε ότο στοπ, στην ουσία έπεσε θύμα απαγωγής από τον δράστη ο οποίος τον σκότωσε προκειμένου να φέρει εις πέρας το σχέδιό του. Σημείωσε ότι τη μοιραία ημέρα, βρισκόταν στο δρόμο της επιστροφής για να συναντήσει τη γυναίκα του Zuzanna και τον 17χρονο γιο τους, όταν έπεσε θύμα επίθεσης. 

"Είναι συντετριμμένη και δεν έχει καμία υποστήριξη ούτε από την Πολωνία ούτε από τη Γερμανία. Κανένας ψυχολόγος ή ειδικός. Είναι ολομόναχη", δήλωσε ο Zurawski. 

Στην εργοδότρια εταιρεία του 37χρονου οδηγού, άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι δε πήγαινε καλά όταν από το GPS άρχισαν να παρακολουθούν μια περίεργη πορεία του φορτηγού, σα να το οδηγούσε ένας αρχάριος. 

"Η σύζυγος του, δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το πτώμα. Η αστυνομία μου έδειξε φωτογραφίες από τον νεκρό Lukasz. Το πρόσωπό του ήταν γεμάτο μελανιές και είχε κοψίματα από μαχαίρι. Ήταν σίγουρο ότι είχε προηγηθεί πάλη", σημείωσε.