Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά – Νεκροί και τραυματίες

Για έναν νεκρό κάνει λόγο η γερμανική αστυνομία - Πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες

Ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.

“Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην Μπράιτσαϊντπλατς”, αναφέρει η τοπική εφημερίδα Berliner Morgenpost.

Η γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για εννέα νεκρούς και "πολλούς τραυματίες", ενώ η Berliner Morgenpost και το Γαλλικό Πρακτορείο κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Οι πρώτες ενδείξεις, όπως προκύπτει από όσα δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και από τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, "δείχνουν" τρομοκρατική επίθεση, η οποία θυμίζει την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αντρέας Γκάιζελ, ανέφερε πως "η ακολουθία των γεγονότων δείχνει είτε ατύχημα, είτε επίθεση", ενώ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί.

Η Έμα Ράστον, τουρίστρια στο Βερολίνο και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, δήλωσε στο CNN ότι το φορτηγό έτρεχε με περίπου 65 χιλιόμετρα/ώρα.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας που θεωρείται ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη κοντά στο σημείο, καθώς και ότι στο φορτηγό υπήρχε και συνοδηγός, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του περιστατικού.

Το φορτηγό έφερε πολωνικές πινακίδες, ενώ ο νεκρός συνοδηγός του ήταν πολωνικής καταγωγής. Η εθνικότητα του υπόπτου που συνελήφθη ως οδηγός δεν έχει γίνςι γνωστή.