Τουρκία: Με μπουφάν μες το κατακαλόκαιρο ένας από τους καμικάζι στο αεροδρόμιο

«Η εικόνα του βομβιστή αυτοκτονίας: Ήρθε με χειμερινό παλτό», γράφει η Χουριέτ

Φωτογραφίες ενός από τους τρεις καμικάζι που ανατινάχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και σκότωσαν 41 ανθρώπους, δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου εμφανίζεται ένας νεαρός, αδύνατος άνδρας. Η εφημερίδα δημοσιεύει δύο φωτογραφίες του υπόπτου καμικάζι, μία στην είσοδο, δίπλα από έναν πιλότο και μία μέσα στο αεροδρόμιο, τη στιγμή που ετοιμάζεται να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έκρυβε κάτω από το μπουφάν του, 

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι φοράει ένα χοντρό, μαύρο χειμωνιάτικο μπουφάν ενώ είναι καλοκαίρι, έκανε ζέστη και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι γύρω του ήταν ελαφρά ντυμένοι. «Η εικόνα του βομβιστή αυτοκτονίας: Ήρθε με χειμερινό παλτό», γράφει επιδεικτικά η Χουριέτ.

Οι τουρκικές αρχές προσπαθούν τώρα να συνθέσουν το παζλ της τρομοκρατικής επίθεσης, μελετώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βίντεο από κινητά και καταθέσεις μαρτύρων.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Dogan, η αυτοψία στις διαμελισμένες σορούς των βομβιστών δείχνει ότι είναι ξένοι υπήκοοι ενώ σύμφωνα με τη Χουριέτ οι αρχές έκαναν έφοδο στα σπίτια δύο ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως βομβιστές και κατάσχεσαν έγγραφα και ψηφιακό υλικό.

Η Άγκυρα υποδεικνύει το ισλαμικό Κράτος πίσω από την τριπλή τρομοκρατική επίθεση αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.