Εgyptair: Βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου "χτενίζει" την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου Α320

Το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου "χτενίζει" την περιοχή για να βρει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου Α320 της Egyptair, ενώ το ναυτικό ήδη βρήκε ορισμένα προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση.

Ωστόσο χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της EgyptAir που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ πετούσε από Παρίσι για Κάιρο. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 66 άτομα (10μελές πλήρωμα και 56 επιβάτες) σταμάτησε να εκπέμπει σήμα ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 7 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος εντοπίστηκαν σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του AirBus 320. Τα δύο πλαστικά κομμάτια θεωρήθηκε ότι είναι είτε σωσίβια, είτε κομμάτια από τις λαστιχένιες «τσουλήθρες» που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και εντοπίστηκαν σε μια περιοχή, 50 μίλια νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους.

Αργότερα όμως αποδείχθηκε ότι τα ευρήματα δεν είχαν καμία σχέση με το αεροσκάφος της EgyptAir, ενώ δεν ήταν καν συντρίμμια από άλλο αεροπλάνο.

«Τα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν μέχρι τώρα στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αεροσκάφος», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης. Όπως τόνισε, «από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροσκάφος».