Αστυνομική επιχείρηση στις Βρυξέλλες για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Έφοδος των αρχών σε μια ύποπτη κατοικία - Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών - Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό

Πυροβολισμοί ακούγονται στις Βρυξέλλες ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη μια αστυνομική επιχείρηση, έπειτα από μία έφοδο των αρχών σε μια κατοικία σε σχέση με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που βρίσκεται στην περιοχή.

Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν νωρίτερα πυρ κατά τη διάρκεια της εφόδου στο σπίτι που βρίσκεται στην κοινότητα Φόρεστ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την εισαγγελία του Βελγίου, 4 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ ένας ύποπτος στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών.

Άλλοι δύο διαφεύγουν σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ.

Ο δήμαρχος του διαμερίσματος Φόρεστ είπε στην εφημερίδα Le Soir ότι, ένας ή περισσότεροι άνθρωποι είχαν ταμπουρωθεί σε ένα διαμέρισμα και ότι δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι επιπλέον ενδέχεται να διαφεύγουν.

 Στόχο της επιχείρησης δεν είναι ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία.

«Η επιχείρηση δεν στοχοθέτησε τον Σαλά Αμπντεσλάμ όμως το περιβάλλον ενός ή περισσότερων εκ των 11 Βέλγων στους οποίους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες» επισήμανε η πηγή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το νότιο τομέα της πόλης, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκονται στο σημείο. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία και νηπιαγωγεία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση με την περιοχή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί έκλεισαν, ανέφεραν περίοικοι.

Στρατιώτες παραμένουν στους δρόμους στις κεντρικές Βρυξέλλες καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.