Ήταν party girl η Χάσνα, η γυναίκα καμικάζι του Παρισιού!

Ως ένα party girl, μια 26χρονη κοπέλα που αγαπούσε τη διασκέδαση, τα πάρτυ, που είχε πολλές σχέσεις με άνδρες και δεν ενδιαφερόταν καθόλου για τη θρησκεία περιγράφουν συγγενείς και φίλοι την νεαρή Χάσνα Άιτ Μπουλαχτσέν, 26 ετών, την γυναίκα που αυτοανατινάχθηκε στο Σαν Ντενί του Παρισιού όταν άνδρες της αντιτρομοκρατικής επιχείρησαν να μπουν στο κρησφύγετο που φέρεται να κρυβόταν με τον ξάδελφο της Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Η 26χρονη κοπέλα είχε μάλλον... κακή φήμη για τους πιστούς του Ισλάμ: έπινε, κάπνιζε, είχε πολλούς εραστές ενώ άρχισε να φορά την ισλαμική μαντήλα μόλις ένα μήνα πριν την αυτοκτονία της.

Η Χάσνα είναι η πρώτη γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας που έδρασε ποτέ στην Ευρώπη.

"Ζούσε στον κόσμο της. Δεν ενδιαφερόταν να μάθει για τη θρησκεία της", περιγράφει χαρακτηριστικά ο αδελφός της, Γιούσουφ Άιτ Μπουλαχτσέν. "Μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο, έμπαινε στο Facebook ή το WhatsApp", πρόσθεσε. "Δεν δεχόταν συμβουλές από κανέναν. Δεν ήθελε να φτιάξει τη ζωή της" λέει με λύπη ο αδελφός της.

Παρόλο που ο ξάδελφος της Αμπααούντ ήταν ένας αφοσιωμένος τζιχαντιστής που είχε ταξιδέψει στη Συρία και ήταν γνωστός για τη δράση του στις ευρωπαϊκές αρχές, η Χάσνα φαίνεται ότι προσηλυτίστηκε από αυτόν και ριζοσπαστικοποιήθηκε μόλις πριν ένα μήνα, εγκαταλείποντας τον προηγούμενο τρόπο ζωής της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Χάσνα πήρε τηλέφωνο τον αδελφό της την Κυριακή το απόγευμα και, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ακουγόταν σαν να είχε παραιτηθεί από τη ζωή. "Ήταν θύμα βίας από τότε που ήταν πολύ μικρή, την κακομεταχειρίζονταν και την απέρριπταν. Ποτέ δεν είχε την αγάπη που χρειαζόταν", είπε ο Γιούσουφ. "Την ανέλαβε η Πρόνοια από την ηλικία των 5 ετών και μεγάλωσε με θετούς γονείς".

"Στη διάρκεια της εφηβείας της ήταν χαρούμενη, όμως όταν μεγάλωσε ξέφυγε. Έγινε απρόσεκτη, έφευγε από το σπίτι και άρχισε να κάνει κακές παρέες", πρόσθεσε ο ίδιος.

Η οικογένεια Άιτ Μπουλαχτσέν έφτασε στη Γαλλία το 1973 και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου γεννήθηκε η Χάσνα το 1989 στο Κλισί-λα-Γκαρέν ένα προάστιο κοντά στο Σαν Ντενί.

Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή και μεγάλωσε σε θετές οικογένειες. Η μητέρα της, το μικρό όνομα της οποίας δεν είναι γνωστό, ζει σε ένα διαμέρισμα στο Ολνέ Σου Μπουά, ένα προάστιο 20 λεπτά από το Παρίσι.

Η Χάσνα επισκεπτόταν συχνά τη μητέρα της, αν και δεν έμενε εκεί μόνιμα. Διατηρούσε στενή σχέση και με τον πατέρα της, που ζούσε στο Μοσέλ.

Ένας φίλος της, ο Ματιού Ζακ, 24 ετών, είπε: "Ήταν κανονική και φορούσε δυτικά ρούχα, δεν φορούσε ποτέ χιτζάμπ. Δεν πήγαινε στο τέμενος ούτε προσευχόταν (…) Δεν ήταν καθόλου θρήσκα, ήταν σαν κι εμάς, έβγαινε, ζούσε μια ελεύθερη ζωή, πάντα ήταν έξω σε πάρτυ".

Μάλιστα το παρατσούκλι που της είχαν δώσει οι φίλοι της ήταν "καουμπόισσα", γιατί της άρεσε να φορά μεγάλα καπέλα σαν αυτά που φορούν οι καουμπόι.

Η Χάσνα είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Πολ Βερλέν και ήταν διευθύντρια σε μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έκλεισε πέρυσι.