Εργαζόμενοι της Air France ξέσκισαν τα ρούχα διευθυντών που τους απέλυσαν

Άγρια επίθεση σε δυο διευθυντές έκαναν εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας Air France μετά την ανακοίνωση σχεδόν 3.000 απολύσεων. Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του αερομεταφορέα όταν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι η μητρική εταιρεία Air France-KLM θα βάλει "μαχαίρι" σε 3.000 θέσεις εργασίας.

Η οργή των διαδηλωτών ξεχείλισε όταν εμφανίστηκε ο διευθυντής προσωπικού. Οι εργαζόμενοι που διαδήλωναν του επιτέθηκαν και του ξέσκισαν τα ρούχα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο διευθυντής της εταιρείας, Ξαβιέ Μπροσέτα, άρχισε να τρέχει αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει στην περίφραξη του κτιρίου ώστε να γλιτώσει από τους οργισμένους συγκεντρωμένους.

Επίθεση δέχτηκε και ένα ακόμη διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, ο Πιερ Πλιζονιέ.

Το σχέδιο των μαζικών απολύσεων προβλέπει περικοπές προσωπικού κατά 300 στους πιλότους, 900 στους αεροσυνοδούς και 1.700 στο προσωπικό ξηράς, ενώ η Air France-KLM αποφάσισε να ακυρώσει την αγορά 19 νέων αεροσκαφών 787-9 και έξι αεροσκαφών 787-10 από την Boeing.

Η Air France ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία ακύρωση πτήσης αλλά προειδοποιεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, κυρίως στη διαδικασία check in.

"Κάνω έκκληση σε όλους, ειδικά στους πιλότους να προσπαθήσουν. Πρέπει να υπάρξει ανοιχτός διάλογος και πρέπει όλοι βρεθούν γύρω από το ίδιο τραπέζι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ.

Στη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση υοθ σχεδίου αναδιάρθρωσης της γαλλικής εταιρείας, τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι.
Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο φύλακες ασφαλείας, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή, όμως στο μεταξύ συνήλθε από το κώμα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος.