Guardian: Η Ευρώπη εκδικείται τον Αλέξη Τσίπρα

"Πρωταγωνίστρια" (αν και μάλλον άθελά της) είναι η Ελλάδα στα πρωτοσέλιδα των δευτεριάτικων φύλλων σε πολλές εφημερίδες του εξωτερικού, που αναφέρονται με εκτενή δημοσιεύματα στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις έντονες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες αναφορικά με το ελληνικό αίτημα για χρηματοδότηση μέσω του μηχανισμού ESM.

Η βρετανική Guardian κυκλοφορεί με τον τίτλο "Η Ευρώπη εκδικείται τον Τσίπρα" στο πρωτοσέλιδό της, κάνοντας λόγο για "δρακόντειο" πακέτο λιτότητας, ενώ επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναφέρει πως οι πιο αυστηροί όροι που επιβάλλουν οι δανειστές είναι αποτέλεσμα της επικράτησης του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Η γαλλική Liberation τοποθετεί στο πρωτοσέλιδό της μία φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με τον τίτλο "Τι παιχνίδι παίζει η Γερμανία;", και κάνει λόγο για "αδιαλλαξία" του Βερολίνου, η οποία υπονομεύει τη διέξοδο από την κρίση και επαναφέρει τον κίνδυνο Grexit.

Οι Financial Times επιλέγουν μία... διόλου χαρωπή φωτογραφία με τους Άνγκελα Μέρκελ, Αλέξη Τσίπρα και Φρανσουά Ολάντ, και τον τίτλο: "Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη καθώς η Γερμανία εντείνει την πίεση".