Εμφάνιση έκπληξη της Lady Gaga με το θρυλικό Imagine (βίντεο)

Με μια φαντασμαγορική Τελετή έναρξης, οργανωμένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση στις Τελετές έναρξης και λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, το Μπακού άνοιξε τις «πύλες» του και καλωσόρισε τους σχεδόν 6.000 αθλητές και αθλήτριες, που έως τις 28 Ιουνίου θα αγωνιστούν στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. 

Η τελετή έναρξης ήταν αναλογή Ολυμπιακών Αγώνων, με χορευτικά, εναέριους ακροβάτες, μουσικές και πολλά εφέ,. Όμως, η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση- έκπληξη της Lady Gaga, που τραγούδησε το Imagine του Τζον Λένον.

Η διάσημη σταρ εμφανίστηκε στη σκηνή του σταδίου, σοβαρή και... νορμάλ- ακριβώς το αντίθετο δηλαδή αποτι συνηθίζει. Κάθισε σε ένα πιάνο στολισμένο από λουλούδια και τραγούδησε ένα από τα γνωστότερα τραγούδια όλων των εποχών με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς ο αθλητισμός κάνει αυτό ακριβώς που λένε οι στίχοι του τραγουδιού. Ενώνει όλον τον κόσμο.

Στα 4 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα που έμεινε στη σκηνή η Lady Gaga, οι χιλιάδες θεατές του σταδίου χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι και άναψαν τις οθόνες των κινητών τους, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα.