Ισλαμιστές απειλούν την Ιταλία: Μηνύματα με φόντο το Κολοσσαίο

Συναγερμός τρομοκρατικής απειλής στην Ιταλία. Ισλαμιστές τρομοκράτες ανάρτησαν απειλητικά μηνύματα στο διαδίκτυο με φόντο το... Κολοσσαίο! Τα μηνύματα είναι γραμμένα σε κόλλες χαρτί πάνω σε φωτογραφίες του Κολοσσαίου, του καθεδρικού ναού του Μιλάνου και άλλα ιταλικά ιστορικά μνημεία.

"Βρισκόμαστε στους δρόμους σας. Εντοπίζουμε τους στόχους, εν αναμονή της ώρας Χ", γράφουν οι απειλές, που είναι γραμμένες στα ιταλικά, στα αραβικά και στα γαλλικά, μια σαφής υπόνοια σε πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα απειλητικού περιεχομένου κολάζ, διακινούνται μέσα από λογαριασμούς του Twitter που ανήκουν σε υποστηρικτές των ισλαμιστών τρομοκρατών, ενώ αναρτήθηκαν και στον λογαριασμό της Ρίτα Κάτς, υπεύθυνης του αμερικανικού ινστιτούτου Site Institute, το οποίο παρακολουθεί στενά την δράση των τζιχαντιστών σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, "πρόκειται για προπαγάνδα η οποία περιορίζεται στο επίπεδο των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου και δεν διαφαίνονται νέοι ουσιαστικοί λόγοι ανησυχίας".

Η επιφυλακή, πάντως, και το επίπεδο προστασίας των λεγόμενων "ευαίσθητων στόχων" στην Ιταλία παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Πηγή φωτογραφιών: Ρίτα Κατς, Twitter