Η άδεια του μοιραίου πιλότου έγραφε την ένδειξη SIC !

Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν πως ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus της Germanwings, είχε δώσει δείγματα ότι ήταν ψυχικά ασταθής. Κάτι που εγείρει ερωτήματα για την στάση της εταιρείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, ο συγκυβερνήτης που έριξε την πτήση της Germanwings στις Άλπεις, είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση "SIC" που σημαίνει "ειδική τακτική ιατρική εξέταση". Δεν διευκρινίζεται ωστόσο εάν η σημείωση "ειδική τακτική ιατρική εξέταση" αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

"Έχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή "SIC", δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. " 'SIC' σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι (ιατρική κατάσταση) αναφέρεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο Χόλγκερ Κασπέρσκι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild σύμφωνα με την οποία η ένδειξη "SIC" είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Πάντως ο γερμανικός Τύπος επιμένει ότι ο Λούμπιτς είχε βαρειά κατάθλιψη, είχε νοσηλευτεί για κρίσεις πανικού και πως είχε διακόψει την εκπαίδευση του στο παρελθόν λόγω της ψυχολογικής του κατάσταση.