Νέο σενάριο ειδικών για το μοιραίο Airbus: Ήθελε να αυτοκτονήσει ο πιλότος

Ένα νέο σενάριο σχετικά με την τραγωδία με το Airbus A320 της Germanwings, που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα βλέπει το φως: ειδικοί από τη Γαλλία εκτιμούν ότι ο πιλότος πιθανόν είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων), για να αρχίσει το αεροπλάνο πορεία καθόδου επί 11 λεπτά, μία κανονική προσγείωση δηλαδή, πρέπει να γίνουν συνειδητές και πολύ προσεκτικές κινήσεις μέσα στο πιλοτήριο. Έτσι, διατυπώνουν την υπόθεση ότι ο κυβερνήτης που έμεινε μέσα στο cockpit, έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο προκειμένου να οδηγήσει το αεροπλάνο σε πτώση για να δώσει τέλος στη ζωή του.

"Το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό δεν βγάζει νόημα. Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο", υπογραμμίζει υπονοώντας την αυτοκτονία, όπως γράφει και το AFP.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρει το AFP οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο που καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί είναι καθαροί: "Στην αρχή της πτήσης ακούς το πλήρωμα να μιλάει φυσιολογικά. Μετά ακούς το ένα κάθισμα να πηγαίνει προς τα πίσω, την πόρτα να ανοίγει και μετά να κλείνει. Μετά δεν ξανακούγονται ομιλίες μέχρι να γίνει η συντριβή".

Υπενθυμίζεται ότι οι New York Times αποκάλυψαν ότι ο ένας από τους δυο κυβερνήτες είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο και δεν κατάφερε να ανοίξει την πόρτα. Το αεροσκάφος συνετρίβη.