Γαλλία: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus της Germanwings

Νεκροί είναι και οι 148 επιβαίνοντες (142 επιβάτες και 6μελες πλήρωμα) του Airbus 320 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Οι ανώτατοι αξιωματούχοι του γαλλικού κράτους επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και πως κανένας από τους επιβάτες δεν είναι ζωντανός "λόγω των συνθηκών της συντριβής". Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ. Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στις 8.55 GMT και χάθηκαν τα ίχνη του από το ραντάρ στο γαλλικό εναέριο χώρο.

Τα ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων έχουν εντοπίσει συντρίμμια του αεροπλάνου. Για την ώρα τα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα.

Και ο βασιλιάς της Ισπανίας επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχουν ίχνη επιζώντων. Στο αεροπλάνο επέβαιναν και 45 Ισπανοί.

Στο σημείο της τραγωδίας μεταβαίνουν ειδικοί αεροπορικών τραγωδιών της γερμανικής κυβέρνησης. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο σημείο κι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. 

"Βαθύτατα συγκλονισμένη" δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Germanwings εξέφρασε τη βαθειά της λύπη για το συμβάν και τα συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς των θυμάτων. Σε ένδειξη πένθους, η Germanwings και η μητρικής της, Lufthansa άλλαξαν στους διαδικτυακούς τους τόπους τα χρώματα τα λογότυπα τους σε μαύρο. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να καθαρίσει πλήρως το σημείο της συντριβής αλλά και να φέρει στο φως τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.