Norman Atlantic: Επτά οι νεκροί και δεκάδες οι αγνοούμενοι

Και ο καπετάνιος παραμένει στο καράβι

Ακόμη 2 νεκροί εντοπίστηκαν στο Norman Atlantic, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας σε 7 (μέχρι στιγμής). Φόβους γεννά η πρώτη καταμέτρηση των σωστικών μονάδων, βάσει του αριθμού των επιβατών και των νεκρών. Εκτιμάται ότι 38 άτομα αγνοούνται. 

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί πλέον από το φλεγόμενο Norman Atlantic, όπως μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος. Όπως, όμως, είναι αναμενόμενο, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, οι ιταλικές και οι ελληνικές αρχές εμφανίζονται επιφυλακτικές στο να επιβεβαιώσουν την πληροφορία πριν από τις σχετικές επαληθεύσεις από τις έρευνες.

Πάντως, και οι 400 Έλληνες επιβάτες του Norman Atlantic έχουν διασωθεί.

Στο πλοίο παραμένει ο καπετάνιος, που δηλώνει ότι θα το εγκαταλείψει τελευταίος, και ορισμένα μέλη του πληρώματος και διασώστες, όχι παραπάνω από 5 άτομα, αναφέρει το Associated Press.

Στην Κέρκυρα και στην Ηγουμενίτσα με 69 διασωθέντες θα μεταβεί το επιβατηγό οχηματαγωγό Cruise Europa.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης αποδέσμευσε τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων στο Norman Atlantic.

Στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Περί τις 19:00 αναμένεται να αφιχθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα μεταφέρει διασωθέντες του Norman Atlantic στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.