Το “καυτό” διήμερο της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έρχεται στην Ελλάδα επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα ζήτημα που η ελληνική πολιτεία κρατά ζωντανό από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980, όταν η Μελίνα Μερκούρη ως υπουργός Πολιτισμού, στη γενική διάσκεψη της UNESCO για τον πολιτισμό στο Μεξικό, πρόβαλε το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η άφιξη της κυρίας Κλούνεϊ στη χώρα μας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου. Η Αμάλ Αλαμουντίν θα καταφτάσει στην Ελλάδα με απευθείας πτήση από το Λονδίνο συνοδεία δύο δικηγόρων της ομάδας της ενώ στο πλευρό της θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμάλ Αλαμουντίν θα καταλύσει στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" όπου έχει ήδη κρατηθεί σουίτα στο όνομά της, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει καμία απολύτως επιθυμία αναφορικά με τη διαμονή της. Μοναδική παράκληση από την πλευρά της κυρίας Κλούνεϊ προς την ελληνική κυβέρνηση είναι να μην της δοθεί κανένα γαμήλιο δώρο.

Όπως έχει επαναλάβει αρκετές φορές στους ιθύνοντες νόες του πρωθυπουργικού κύκλου, "δεν έρχομαι στην Ελλάδα για να γιορτάσω ή να διαφημίσω τον γάμο μου αλλά για να βοηθήσω στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα".

Η Αμάλ Αλαμουντίν θα λάβει όλο το ιστορικό της υπόθεσης των μαρμάρων, θα το μελετήσει και εν συνεχεία θα αποφασίσει ποιον ρόλο προτίθεται να αναλάβει.