Ουκρανία: Γυναίκες αντάρτισσες με όπλα στην παρέλαση ανεξαρτησίας

Γυναίκες μέλη των ρωσόφωνων ένοπλων αυτονομιστών με όπλα που έφεραν ξιφολόγχες ηγήθηκαν της "παρέλασης" αιχμαλώτων στο Ντόνετσκ, την ημέρα της ουκρανικής γιορτής για την ανεξαρτησία της χώρας.

Οι δεκάδες αιχμάλωτοι υποχρεώθηκαν να παρελάσουν σε κεντρικό δρόμο της ανταρτοκρατούμενης ουκρανικής πόλης, παρουσία ξένων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στις άκρες του δρόμου φώναζε "φασίστες" προς τους 40 ως 50 αιχμαλώτους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λέινιν, στο κέντρο του Ντόνετσκ, και περπατούσαν με σκυμμένο το κεφάλι και τα χέρια στην πλάτη, περικυκλωμένοι από αντάρτες μαχητές.

Ήταν αξύριστοι και ατημέλητοι, ενώ φορούσαν είτε στολές μάχης είτε πολιτικά ρούχα. Κάποιοι από τους κατοίκους μάλιστα κινήθηκαν εναντίον τους και πετώντας τους αυγά και άλλα αντικείμενα.

Μια φωνή από μεγάφωνο ανακοίνωσε την άφιξή τους λέγοντας: "Μπορούμε τώρα να δούμε να περνούν άνθρωποι που στάλθηκαν για να μας σκοτώσουν". "Είμαστε Ρώσοι", είπε η φωνή.

Ανταποκριτές των ειδησεογραφικών πρακτορείων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής είπαν ότι μερικοί από το πλήθος πετούσαν εναντίον των αιχμαλώτων πράγματα, όπως μπουκάλια. Μερικοί φώναζαν "Φασίστες!", "Στα γόνατα!", "Σκοτώνετε παιδιά!".