Απόβαση γαλαζοαίματων στη Νορμανδία

Ανάμεσα στους περισσότερους από 20 ηγέτες κρατών, που έδωσαν σήμερα το παρόν στην Νορμανδία για τους εορτασμούς της 70ης επετείου από την Απόβαση των Συμμάχων , υπήρχαν και αρκετοί γαλαζοαίματοι και επικεφαλείς των ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία πραγματοποιεί η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία, τόσο στην αναμνηστική φωτογραφία όσο και στο επίσημο γεύμα, είχε την τιμητική θέση δεξιά του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Στα αριστερά του Ολάντ βρισκόταν η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα. 

 

 Την βασίλισσα της Αγγλίας συνοδεύει στο ταξίδι ο σύζυγός της , πρίγκηπας Φίλιππος καθώς και ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα.  

O Βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του, Βασίλισσα Μάξιμα, έδωσαν επίσης το παρόν στους εορτασμούς, όπως επίσης και το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, Φίλιπος και Ματθίλδη. 

 

 

 

Ο Βασιλιάς της Νορβηγίας, Χαράλντ και ο Μεγάλος Δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι, ήταν επίσης ανάμεσα στους γαλαζοαίματος προσκεκλημένους του Ολάντ.