Στοιχίζει ζωές η κακοκαιρία στην Ευρώπη

Μέτωπο σφοδρής κακοκαιρίας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές χώρες, καθώς οι ισχυρές βροχές και οι άνεμοι έχουν προκαλέσει πλημμύρες, ενώ ο χιονιάς έχει παραλύσει συγκοινωνίες και υποδομές ηλεκτροδότησης.

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 7χρονο κορίτσι, βρήκαν τραγικό θάνατο στη Σικελία, όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου. Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν ακόμη τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ τους η μητέρα του κοριτσιού, τα οποία διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να πλήττουν τη χώρα, τουλάχιστον μέχρι αύριο, Τρίτη.

Σε συναγερμό πολλές περιοχές στη Βρετανία για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Σφοδρή κακοκαιρία χτυπά ιδιαίτερα τις βόρειες ακτές της Γαλλίας, με τους ανέμους να φέρνουν μεγάλα κύματα, αλλά και πλημμύρες κατοικιών.

Στην άλλη άκρη της ηπείρου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Σλοβενία και στην Κροατία έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ και οι δύο χώρες είναι υπό συνθήκες παγετού.

Στη Σερβία, η ισχυρή χιονόπτωση παρέλυσε τους δρόμους και εγκλώβισε εκατοντάδες οδηγούς στα οχήματά τους. Χρειάστηκε η κινητοποίηση του στρατού για να ξεκινήσει ο καθαρισμός των οδικών αξόνων.