Οι κρυμμένοι θησαυροί της Πυραμίδας του Χέοπος

Η μεγαλύτερη και διασημότερη πυραμίδα της Γκίζας, η πυραμίδα του Χέοπος, κρατάει ακόμα καλά "κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα" υποστηρίζει ο διάσημος-και αμφιλεγόμενος- αρχαιολογός με ειδικότητα στην Αίγυπτο, Ζαχί Χαουάς, πετώντας μία αρχαιολογική "βόμβα" στην διεθνή επιστημονική κοινότητα και τους λάτρεις του... Ιντιάνα Τζόουνς. 

"Ο τάφος του Χέοπα δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί! Οι θησαυροί του εξακολουθούν να βρίσκονται καλά κρυμμένοι μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα. Όσο για τους τρεις θαλάμους που έχουν εντοπισθεί, κατασκευάσθηκαν μόνο για να παραπλανήσουν τους κλέφτες" ανακοίνωσε ο Χαουάς κατά την εκκίνηση της περιοδείας του από το Τορόντο. 

 Το ρομπότ που πραγματοποιούσε έρευνες τα τελευταία χρόνια στην Μεγάλη Πυραμίδα συνάντησε, όπως λέει, δύο κλεισμένες πόρτες με χάλκινες λαβές, πίσω από τις οποίες εντόπισε θαλάμους. «Δεν υπάρχει πυραμίδα, ανάμεσα στις 123 πυραμίδες στην Αίγυπτο, που έχουν αυτού του είδους τις πόρτες με λαβές από χαλκό. Πραγματικά, πιστεύω ότι κρύβουν κρύβει κάτι" είπε ο Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων για σχεδόν 10 χρόνια, υπουργός Αρχαιοτήτων στη συνέχεια και στενός φίλος της οικογένειας Μουμπάρακ.

 

 

Και δεν είναι μόνον αυτά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος, ο τάφος του Τούθμοσι Β΄ δεν βρέθηκε ακόμη ούτε ο τάφος του Ταμσή Η΄. Επιπλέον, ενώ όλες οι βασίλισσες της 18ης δυναστείας (1550-1292 π. Χ.) θάφτηκαν στην κοιλάδα, οι τάφοι τους δεν έχουν βρεθεί ακόμη. 

Και για να το λέει ο αμφιλεγόμενος, όχι για τις ικανότητές του αλλά όσον αφορά την επιδεικτική και θεατρική συμπεριφορά του , Ζάχι Χαουάς, σίγουρα κάτι θα ξέρει....