Όταν οι Άγγλοι πήγαν στην Αμερική έγιναν κανίβαλοι

Κανίβαλοι έγιναν οι πρώτοι άποικοι από την Αγγλία που πήγαν στη βόρειο Αμερική προκειμένου να επιβιώσουν, σύμφωνα με αδιάσειστα πλέον στοιχεία που επιβεβαιώνουν οι ανασκαφές αρχαιολόγων.

Οι ειδικοί έκαναν ανασκαφές στο Τζέιμσταουν, την αρχαιότερη αποικία των Βρετανών στο αμερικανικό έδαφος. Η αποικία ιδρύθηκε το 1607. Ο χειμώνας του 1609 όμως ήταν πάρα πολύ βαρύς, με αποτέλεσμα μεγάλος λιμός να πλήξουν τους αποίκους.

Μέχρι σήμερα είχαν γίνει πολλές αναφορές για περιπτώσεις κανιβαλισμού στις ΗΠΑ από τους Άγγλους. Όμως, μέχρι σήμερα θεωρούνταν απλά τρομακτικοί θρύλοι. Λεγόταν ότι λόγω της βαρυχειμωνιάς που είχε αφανίσει τα πάντα, οι κάτοικοι του Τζέιμσταουν έτρωγαν σκύλους, γάτες, αρουραίους, ποντίκια, φίδια, ακόμα και δέρμα παπουτσιών για να επιβιώσουν.

Οι ανασκαφές επιβεβαίωσαν την ανατριχιαστική ιστορική αλήθεια για τον κανιβαλισμό.

Οι ερευνητές του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian και αρχαιολόγοι της αποικίας Τζέιμσταουν ανακοίνωσαν την ανακάλυψη οστών μιας 14χρονης, τα οποία φέρουν ξεκάθαρα σημάδια κανιβαλισμού.

Ειδικότερα, στα οστά καταμαρτυρούν αδέξια κοψίματα στο σώμα και το κεφάλι της νεαρής κοπέλας, η οποία εκτιμάται ότι ήταν νεκρή πριν τον κανιβαλισμό.

Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν στην αποικία Τζέιμσταουν το έτος 1609 – 1610. Σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους οι άποικοι κατέφτασαν στην περιοχή, που βρίσκεται στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 800 ετών, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση στους ντόπιους, που ήδη λιμοκτονούσαν.

Μάλιστα σε κείμενά του ο George Percy, ενός από τους πρώτους αρχηγούς της αποικίας, περιγράφει ότι οι άποικοι ξέθαβαν ακόμα και τους νεκρούς για να τραφούν, καθώς δεν υπήρχε τίποτα για να διατηρήσει τη ζωή.

Σε μια περίπτωση λέγεται ότι ένας άνδρας αλάτισε και άρχισε να τρώει την έγκυο σύζυγό του. Ο άνδρας εκτελέστηκε.