Τα γυναικεία δάκρυα κόβουν την ανδρική επιθυμία

Αν ρωτήσετε τόσο τους μεγαλύτερους στην οικογένεια σας, άνδρες και γυναίκες, θα έχουν να σας πουν μια συνταγή.

Μόνον που οι γυναίκες θα σας την πουν προς εφαρμογή ενώ οι άνδρες προς αποφυγή: το κλάμα!

Ναι πράγματι είναι στερεότυπη έως και γραφική η εικόνα: ένας άνδρας σε ένταση και μια γυναίκα που βάζει τα κλάματα και τότε αυτός "μαλακώνει" κ.ό.κ....

Όχι, δεν πρόκειται για τρικ! Η επιστήμη το επιβεβαιώνει: και μόνον η ανεπαίσθητη οσμή των δακρύων απελευθερώνει ουσίες οι οποίες ρίχνουν την ανδρική τεστοστερόνη.

Επιστήμονες από το Ισραήλ έδειξαν σε γυναίκες δακρύβρεχτες ταινίες. Τις έβαλαν να μαζέψουν τα δάκρυά τους σε μπουκαλάκια. Και κατόπιν τα έδωσαν σε άνδρες να τα μυρίσουν. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό των ανδρών έπεσαν!

Η εντυπωσιακή αυτή ανακάλυψη ίσως βοηθήσει τελικά τους επιστήμονες να λύσουν έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους όλων των εποχών: γιατί κλαίμε όταν ζοριζόμαστε ή στενοχωριόμαστε;

Οι επιστήμονες κατέγραψαν μια μικρή αλλά σταθερή πτώση στη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών όταν μύρισαν τα γυναικεία δάκρυα. Βέβαια οι ίδιες ορμόνες είναι υπεύθυνες και για την εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς και ίσως - όπως εικάζουν οι επιστήμονες- σε αυτό πρωτίστως στοχεύουν τα δάκρυα.

Είναι γνωστό ήδη πως τα δάκρυα που δημιουργούνται εξαιτίας έντονων συναισθηματικών καταστάσεων έχουν διαφορετική χημική σύσταση από αυτά που προκύπτουν πχ όταν μπει κάτι στο μάτι μας, ως αυτόματο αντανακλαστικό.

Και ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι το εξής: για να κάνουν το πείραμα, οι επιστήμονες έβαλαν αγγελία ζητώντας εθελοντές που να κλαίνε εύκολα. Από τους 60 ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν μόλις 1 ήταν άνδρας!

Πάντως οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στα γυναικεία δάκρυα και πως ο μηχανισμός λειτουργεί το ίδιο και με τα ανδρικά αλλά και με τα δάκρυα των παιδιών.