Κατασχέθηκε στην Ιταλία πλοίο ΜΚΟ που διέσωσε 218 μετανάστες

Κατασχέθηκε στην Ιταλία πλοίο ΜΚΟ που διέσωσε 218 μετανάστες

Το πλήρωμα του πλοίου, πριν δυο ημέρες, αποφάσισε να μην παραδώσει στην λιβυκή ακτοφυλακή τους μετανάστες που έχει διασώσει

H εισαγγελία της Κατάνης διέταξε την κατάσχεση πλοίου της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ProActiva Open Arms, η οποία μετέφερε χθες το απόγευμα, στην Σικελία, διακόσιους δεκαοκτώ μετανάστες.

Το πλήρωμα του πλοίου, πριν δυο ημέρες, αποφάσισε να μην παραδώσει στην λιβυκή ακτοφυλακή τους μετανάστες που έχει διασώσει. Τώρα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορία της εγκληματικής δράσης με στόχο την παράνομη μετανάστευση.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εισαγγελείς της Σικελίας θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν σεβάστηκε τους νόμους περί μετανάστευσης και τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες. Οι καταγγελίες απαγγέλθηκαν στον καπετάνιο και τον συντονιστή του πλοίου της ProActiva Open Arms, το οποίο βρίσκεται, τώρα, υπό κατάσχεση, στο λιμάνι του Ποτσάλο.

«Προφανώς, έχουν θεσπίσει και το αδίκημα αλληλεγγύης», σχολίασε η συνήγορος υπεράσπισης του καπετάνιου του πλοίου της ισπανικής ΜΚΟ.