Η «γενιά του Πούτιν» για πρώτη φορά στις κάλπες

Η «γενιά του Πούτιν» για πρώτη φορά στις κάλπες

Οι σημερινοί 18χρονοι και 19χρονοι Ρώσοι έχουν περάσει όλη τη ζωή τους υπό την ηγεσία του πανίσχυρου προέδρου της χώρας

Μία γενιά Ρώσων, όπως η 19χρονη Βλαντισλάβα Ισαϊκίνα έχουν ζήσει σχεδόν όλη τη ζωή τους υπό την ηγεσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, και στις σημερινές εκλογές είχαν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ψήφισα, γιατί θέλω να είμαι πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ενεργή πολιτική θέση», δήλωσε στο Reuters η Ισαϊκίνα, αφού είχε ψηφίσει στο Ελεκτρογκόρσκ, κοντά στη Μόσχα, συνοδευόμενη από τον παππού της, Νικολάι Οσιπένκο. «Μας έδωσαν ελευθερία, μας έδωσαν την ευκαιρία να επιλέξουμε τους αντιπροσώπους μας […] και θέλω να αξιοποιήσω αυτήν την ευκαιρία», πρόσθεσε.

Η Βλαντισλάβα γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1999. Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέλαβε τα ηνία της χώρας και έκτοτε κυριαρχεί στο πολιτικό τοπίο της Ρωσίας. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σήμερα θα επανεκλεγεί με μεγάλη διαφορά.

Η Ισαϊκίνα δεν αποκάλυψε τι ψήφισε, ούτε καν στον παππού της. Είπε μόνο ότι επέλεξε κάποιον που πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει ειρήνη, σταθερότητα και μία ευημερούσα Ρωσία.

«Σε μία τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία, η εκλογή του προέδρου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όλοι πρέπει να ψηφίσουν τον άνθρωπο που εμπιστεύονται», δήλωσε.