Στον Μακρόν την Παρασκευή η Μέρκελ

Στον Μακρόν την Παρασκευή η Μέρκελ

Η ίδια είχε δηλώσει ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δεχθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ορκίστηκε σήμερα για την τέταρτη θητεία της στη θέση αυτή, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Ο Μακρόν θα υποδεχθεί «αργά το απόγευμα της Παρασκευής για μια συνάντηση εργασίας» την Μέρκελ, διευκρινίζει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η Μέρκελ ορκίστηκε σήμερα το πρωί για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας έπειτα από μια εξάμηνη περίοδο πολιτικής παράλυσης στη Γερμανία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η Μέρκελ είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να «προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» της 22ας και της 23ης Μαρτίου και για να «αποσαφηνίσει τι θεωρούν το επόμενο στάδιο».

Πριν από εκείνη, στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο νέος γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πλήρη άνοδο του λαϊκισμού. Ωστόσο η Γερμανία, η οποία φοβάται κυρίως να πληρώσει τα χρέη των εταίρων της, έχει ανταποκριθεί μόνον αόριστα στις γαλλικές ιδέες για προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης.