Ερντογάν: Τουρκοκύπριοι γεννάτε για να φτάσετε τους Ελληνοκύπριους

Ερντογάν: Τουρκοκύπριοι γεννάτε για να φτάσετε τους Ελληνοκύπριους

Αύξηση του πληθυσμού η λύση για την τόνωση της οικονομίας, πρότεινε ο Τούρκος πρόεδρος στον επικεφαλής στα Κατεχόμενα

Γεννάτε για να αυξήσετε τον πληθυσμό και να συναγωνιστείτε οικονομικά τους Ελληνοκύπριους, είναι η πρόταση που… εισηγήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στον επικεφαλής του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα, Τουφάν Ερχουρμάν και στον «αντιπρόεδρο» Κουντρέτ Οζερσάι, κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη βδομάδα στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν πρότεινε την αύξηση του πληθυσμού ως λύση για να φτάσει η οικονομία στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού στο ίδιο επίπεδο με εκείνη των Ελληνοκυπρίων.

Τα τουρκοκυπριακά μίντια επικαλούνται το τουρκικό πρακτορείο «Ντογάν», που επικαλούμενο με τη σειρά του διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η διασφάλιση της ισορροπίας με τον νότο θα ωφελήσει τον τουρκοκυπριακό λαό».

Για το φυσικό αέριο φέρεται να έδωσε το μήνυμα ότι «θα προστατευτούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους». Είπε ακόμη ότι οι Ελληνοκύπριοι ή θα περιμένουν τη λύση ή θα πρέπει να εντάξουν τους Τουρκοκύπριους στη διαδικασία (γεωτρήσεις)». «Κάτι άλλο εκτός από αυτό δεν είναι αποδεχτό» φέρεται να δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.