Οι γερμανικές εταιρείες πασχίζουν να βρουν 1,6 εκατ. υπαλλήλους

Οι γερμανικές εταιρείες πασχίζουν να βρουν 1,6 εκατ. υπαλλήλους

Σε περίπου 1,6 εκατομμύριο ανέρχονται οι κενές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις της χώρας

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη Γερμανία απειλεί ολόκληρη την οικονομία, καθώς οι εταιρίες πασχίζουν να καλύψουν περίπου 1,6 εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK).

Σχεδόν μία στις δύο εταιρίες δεν μπορεί να βρει κατάλληλους υποψηφίους για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε μακροπρόθεσμη βάση και έξι στους δέκα διευθυντές βλέπουν την έλλειψη καταρτισμένων εργαζομένων ως απειλή για τις επιχειρήσεις τους, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το DIHK με δείγμα περίπου 24.000 επιχειρήσεις. «Ένας αυξανόμενος αριθμός γερμανικών εταιριών αντιμετωπίζουν προβλήματα σε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και αυτό αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την οικονομία», ανέφερε ο επικεφαλής του DIHK Άχιμ Ντερκς.

«Η κυβέρνηση πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της να ενισχύσει περαιτέρω τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, να επεκτείνει την επαγγελματική κατάρτιση και να προσελκύσει περισσότερους εξειδικευμένους εργαζομένους από το εξωτερικό», πρόσθεσε ο Ντερκς.