Εκατόμβη άμαχων θυμάτων η Γούτα, ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί

Εκατόμβη άμαχων θυμάτων η Γούτα, ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί

Ο στρατός εντείνει την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών

Ο αριθμός των άμαχων που σκοτώθηκαν από την έναρξη την 18η Φεβρουαρίου της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της Ανατολικής Γούτας ξεπέρασε σήμερα τους 1.000, έγινε γνωστό από τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν στις πόλεις Αρμπίν και Χαράστρα και επιπλέον 17 ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα νεκροί στην πόλη Ντούμα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στην επίθεση να ανέρχεται σε 1.002, μεταξύ αυτών 215 παιδιά» σύμφωνα με τη μκο.

Ο στρατός της Συρίας, έχει περικυκλώσει τις πόλεις Ντούμα και Χαράστα και έχει εντείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις του στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Γούτα, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, κοντά σε περιοχή που διαχωρίζει την Γούτα, σε δύο τμήματα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο στρατός της Συρίας προωθείται κοντά στις περιοχές Μεσράμπα και Μουντέιρα, δύο μικρές πόλεις, που αποτελούν τον τελευταίο σύνδεσμο μεταξύ των βόρειων και νότιων περιοχών στην Γούτα.

Η Τζάις αλ-Ισλάμ και η Φαϊλάκ αλ-Ραχμάν, οι δύο πιο σημαντικές οργανώσεις των ανταρτών στην ανατολική Γούτα, δήλωσαν ότι έχουν προχωρήσει στην διεξαγωγή αντεπιθέσεων κατά τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου ν’ ανακαταλάβουν μερικές από τις περιοχές που έχασαν.