Απαγχονίστηκε ηθοποιός μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε φοιτητές

Απαγχονίστηκε ηθοποιός μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε φοιτητές

Το όνομα του νοτιοκορεάτη Jo Min-ki, είχε εμπλακεί στο κίνημα #MeToo

Νεκρός βρέθηκε ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός Jo Min-ki, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο σεξουαλικής επίθεσης. Ο Ki, όπως γράφει το BBC, είχε κατηγορηθεί για την κακοποίηση τουλάχιστον 8 ατόμων στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας #MeToo. Ο ηθοποιός, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στη Σεούλ, γράφουν τα τοπικά μίντια όπως οι Korea Times και το πρακτορείο Yonhap, με πληροφορίες από την αστυνομία.

Ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και για τις εμφανίσεις του σε αρκετές ταινίες. Την ερχόμενη εβδομάδα, είχε οριστεί να περάσει το κατώφλι των διωκτικών αρχών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες.

Ο 52χρονος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που είχαν εμπλακεί στο κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης της χώρας του #MeToo. Φέρεται να είχε παρενοχλήσει και κακοποιήσει φοιτητές από το πανεπιστήμιο Cheongju όπου δίδασκε υποκριτική για αρκετά χρόνια. Οι αρχές του πανεπιστημίου τον απέλυσαν εξαιτίας των καταγγελιών και ο ίδιος αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση όπου αρνείτο τα πάντα αλλά στις 27 Φεβρουαρίου απολογήθηκε για τις πράξεις του: «Για όλα εγώ φταίω. Λυπάμαι αφάνταστα και ζητώ συγνώμη από τα θύματά του και τον πόνο που τους προκάλεσα και από δω και πέρα, δεν θα προσπαθήσω να αποφύγω τις νομικές συνέπειες των πράξεών μου».