Η Λεπέν αλλάζει όνομα στο Εθνικό Μέτωπο

Η Λεπέν αλλάζει όνομα στο Εθνικό Μέτωπο

Η νέα ονομασία του ακροδεξιού κόμματος θα αποκαλυφθεί την Κυριακή και θα τεθεί σε ψηφοφορία στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους

Το νέο όνομα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, θα κάνει την Κυριακή, στην ομιλία που θα εκφωνήσει στο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου στη Λιλ, η ηγέτης του κόμματος, Μαρίν λεπέν.

Όπως δήλωσε σήμερα η ίδια, η νέα ονομασία εγκρίθηκε με «μικρή πλειοψηφία» από τους ψηφοφόρους της γαλλικής ακροδεξιάς, που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο.

Η Λεπέν είπε στους δημοσιογράφους ότι η νέα ονομασία είχε προταθεί από κάποιους ψηφοφόρους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο και ότι προς το παρόν την γνωρίζει «μικρός αριθμός ανθρώπων. Χωρίς να δώσει κάποια σαφή απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε μόνο ότι η ίδια ανέκαθεν προτιμούσε τη λέξη «έθνος» αντί της λέξης «πατρίδα» και σχολίασε ότι η λέξη «μέτωπο» παραπέμπει σε στρατιωτική ορολογία.

Το συνέδριο αρχικά θα εκλέξει τη νέα ηγεσία του κόμματος και η Λεπέν είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί αφού είναι η μοναδική υποψήφια.

Οι ψηφοφόροι του Εθνικού Μετώπου θα κληθούν στη συνέχεια να εγκρίνουν τη νέα ονομασία. Η διαδικασία, που θα γίνει μέσω επιστολικής ψήφου, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 6 εβδομάδες.