Επιτέθηκαν με πριόνι σε αθλητή για να του κόψουν τα πόδια

Επιτέθηκαν με πριόνι σε αθλητή για να του κόψουν τα πόδια

«Νόμιζε ότι έρχονταν για να τον ληστέψουν, σταμάτησαν και τους έδωσε το τηλέφωνό του»

Ο νοτιοαφρικανός αθλητής του τριάθλου Mhlengi Gwala, φέρεται να δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της προπόνησής του από τρεις άνδρες που προσπάθησαν να κόψουν τα πόδια του με ένα πριόνι!

Ο συναθλητής του Gwala, Sandile Shange είπε στο BBC ότι ο 26χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο και πως τα τραύματά του δεν απειλούν τη ζωή του. Η επίθεση φέρεται να συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο Durban, ενώ ο Gwala βρισκόταν στην προπόνηση. Οι δράστες κατάφεραν να τον τραυματίσουν και στα δυο πόδια πριν ο άτυχος αθλητής καταφέρει να τους διαφύγει.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Nqobile Gwala ανέφερε στο βρετανικό μέσο ότι διερευνάται αυτή η περίεργη υπόθεση απόπειρας δολοφονίας.

«Νόμιζε ότι έρχονταν για να τον ληστέψουν, σταμάτησαν και τους έδωσε το τηλέφωνό του, αλλά δεν ήθελαν το τηλέφωνό του, δεν ήθελαν το ρολόι του ή το ποδήλατό του», είπε ο Shange. «Τον έσπρωξαν στην άκρη του δρόμου σε κάποιους θάμνους, πήραν ένα πριόνι και άρχισαν να κόβουν τα πόδια του.

«Συνέχισαν να κόβουν και όταν έφτασαν στο κόκκαλο, επειδή το πριόνι δεν ήταν τόσο κοφτερό, το πριόνι κόλλησε και όταν είδαν ότι κολλάει, άρχιζαν στο άλλο πόδι».

Ο χάλκινος αθλητής του τριάθλου, Henri Schoeman, αποκάλεσε το περιστατικό «αηδιαστικό» στο Twitter.

Η Gwala επρόκειτο να αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής αυτό το μήνα.

«Όταν μίλησε στους γιατρούς, είπαν ότι θα είναι σε θέση να σώσουν το πόδι του και θα μπορέσει να περπατήσει και να τρέξει και πάλι, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος προ την ανάρρωση» δήλωσε ο Shange.