Κύπριος επιχειρηματίας «έδιωξε» τον Τραμπ από ξενοδοχείο του Παναμά

Κύπριος επιχειρηματίας «έδιωξε» τον Τραμπ από ξενοδοχείο του Παναμά

Αφού κέρδισε δικαστική διαμάχη με τον Όμιλο Trump, έδιωξε τα στελέχη του ομίλου και κατέβασε το όνομα του Τραμπ από την ταμπέλα του ξενοδοχείου Trump Ocean Club

Ένας Κύπριος επιχειρηματίας τα έβαλε με τον πλανητάρχη και νίκησε. Ο Ορέστης Φιντικλής κέρδισε δικαστική διαμάχη με τον Όμιλο Trump για την κυριότητα στο ξενοδοχείο Trump Ocean Club στον Παναμά και κατάφερε να πάρει τη διαχείριση του ξενοδοχείου αλλά και να «σβήσει» το όνομα Trump από την ταμπέλα.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο Κύπρου, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν ο κ. Φιντικλής συμφώνησε με την εταιρία που κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών του Ocean Club για εξαγορά της συμμετοχής της, έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Όμιλος Τραμπ δέχθηκε τη συμφωνία με την προϋπόθεση ότι δεν θα άλλαζε κάτι ως προς τη δική της συμμετοχή στη διαχείριση των ξενοδοχείων.

Τον περασμένο Οκτώβριο όμως, σε συνάντηση των μετόχων, ψηφίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης με την αιτιολογία ήταν η κακή διαχείριση εκ μέρους του ομίλου Τραμπ οδήγησε σε μείωση των εσόδων του ξενοδοχείου και σε περιορισμένες κρατήσεις.

Από τότε ξεκίνησε νομική διαμάχη σε Παναμά, Νέα Υόρκη και Ντελάγουεαρ καθώς επίσης και διαδικασία διεθνούς διαιτησίας η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες, υπέρ του Κύπριου επιχειρηματία.

Ο κ. Φιντικλής ήταν παρόν ξενοδοχείο την ώρα που οι δικηγόροι του και οι δικαστικοί προσπαθούσαν να αποφύγουν τους φρουρούς του Τραμπ και να επιδώσουν την απόφαση τους εκπροσώπους του Ομίλου Τραμπ και να τους απομακρύνουν από το ξενοδοχείο.

Μόλις ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εκπροσώπων του Τραμπ κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοίζου.

Την ίδια ώρα υπάλληλος του ξενοδοχείου κατέβαζε από την επιγραφή του ξενοδοχείου την αναφορά στο όνομα του Αμερικάνου προέδρου.