Βρήκαν μήνυμα σε μπουκάλι από το 1886

Βρήκαν μήνυμα σε μπουκάλι από το 1886

Το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει βρεθεί ποτέ ανακάλυψε σε έναν περίπατο σε παραλία της Αυστραλίας μία οικογένεια

Πριν από 132 χρόνια, τον Ιούνιο του 1886, κάποιος ή κάποια έγραψε κατι σε ένα κομμάτι χαρτί, το έκλεισε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το πέταξε στη θάλασσα. Πριν λίγες ημέρες, μια οικογένεια από το Περθ της Αυστραλίας έκανε την βόλτα της στην παραλία και βρήκε το μήνυμα μέσα στο μπουκάλι - το παλιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που έχει βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα!

Το σημείωμα έχει ημερομηνία 12 Ιουνίου 1886 και ρίχτηκε στη θάλασσα από το γερμανικό πλοίο Paula, στο πλαίσιο πειράματος που έκανε το Γερμανικό Παρατηρητήριο Ναυσιπλοΐας μελετώντας τους ωκεανούς και τους θαλάσσιους δρόμους.

Σύμφωνα με το BBC, μετά από έρευνες και διασταυρώσεις στοιχείων, oι ειδικοί σε Αυστραλία και Γερμανία επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για αυθεντικό μήνυμα από γερμανικό πλοίο.

«Όταν το ξετυλίξαμε, είδαμε τυπωμένο κείμενο αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις. Το μήνυμα καλούσε τον αναγνώστη, που θα βρει το μπουκάλι, να επικοινωνήσει με το γερμανικό προξενείο» περιγράφει στο BBC ο σύζυγος της Tonya, της γυναίκας που βρήκε το μπουκάλι, Kym Illman.

Όπως εξηγεί το BBC, χιλιάδες μπουκάλια ρίχτηκαν στη θάλασσα στη διάρκεια του γερμανικού πειράματος, που κράτησε 69 χρόνια.

Μέχρι σήμερα μόνο 662 μηνύματα έχουν επιστραφεί- και κανένα μπουκάλι. Το τελευταίο μπουκάλι με μήνυμα είχε βρεθεί στη Δανία το 1934.