Τουρκία: Δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγής των στρατιωτικών με τους οκτώ

Τουρκία: Δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγής των στρατιωτικών με τους οκτώ

Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Τα σενάρια που ήθελαν την Τουρκία να έχει θέσει θέμα για ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα απέρριψε λίγο νωρίτερα σήμερα η τουρκική ηγεσία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ξεκαθάρισε νωρίτερα ότι «δεν υπήρξε ποτέ αίτημα» ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους αξιωματικούς, όπως μεταδίδει το CNNTurk αλλά και η εφημερίδα Cumhuriyet.

«Η ανταλλαγή δεν τέθηκε ποτέ» ως ζήτημα, είπε ο Μποζντάγ τονίζοντας ότι θα δικαστούν στην Τουρκία με βάσει τις διεθνείς συμφωνίες.

Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Αδριανούπολη. Μεταξύ άλλων, στην αιτιολόγηση της απόφασης αναφέρεται ότι δεν έχει ακόμη εξεταστεί πλήρως το ψηφιακό υλικό που περιείχαν τα κινητά των δυο στρατιωτικών.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Πάντως σήμερα ο εισαγγελέας παρείχε στις οικογένειες άδεια να επισκεφθούν τους δύο αξιωματικούς, που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.

Νωρίτερα αναβλήθηκε και η εκδίκαση της έφεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Η εκδίκαση θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους κρατουμένους, μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος.