Τουλάχιστον 7 νεκροί από την κακοκαιρία στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Τουλάχιστον 7 νεκροί από την κακοκαιρία στις βορειοανατολικές ΗΠΑ

Η σφοδρή καταιγίδα θα συνεχιστεί σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία

Η σφοδρή καταιγίδα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους, απομακρύνεται από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, θα συνεχίσει ωστόσο την καταστροφική της πορεία σαρώνοντας τις ακτές, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις πλημμύρες.

Οι χιονοπτώσεις και οι βροχές σταμάτησαν σήμερα το πρωί, η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ όμως προειδοποιεί, ότι ισχυροί άνεμοι με ριπές έως τα 80 χιλιόμετρα την ώρα θα επιμείνουν. Έπειτα από αρκετές ώρες διακοπής των δρομολογίων εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, τα τρένα που συνδέουν τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον ξεκίνησαν και πάλι, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι οι επιβάτες αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις.

Σχεδόν 2,4 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις βρίσκονται στο σκοτάδι στις νοτιοανατολικές και τις μεσοδυτικές πολιτείες. Θυελλώδεις άνεμοι, με ισχύ που ισοδυναμεί με εκείνη ενός κυκλώνα, σάρωσαν τη Βοστόνη και τις κοντινές παράκτιες κοινότητες, με αποτέλεσμα να προκληθούν παλίρροιες και επομένως να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της αμερικανικής μεγαλούπολης, για δεύτερη φορά φέτος. Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί από πτώσεις δέντρων, μεταξύ αυτών δύο αγόρια, στο Κονέτικατ, το Μέριλαντ, τη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, το Ρόουντ Άιλαντ και τη Βιρτζίνια.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για νέες πλημμύρες αργότερα σήμερα. «Οι δομές κατά μήκος της ακτογραμμής θα είναι εκ νέου ευάλωτες στο ενδεχόμενο καταστροφών» επισήμανε σε ανάρτηση στο Twitter. Η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία AccuWeather ανέφερε, ότι το ύψος του χιονιού έφθασε τα 46 εκατοστά σε περιοχές της Πενσιλβάνιας και της Νέας Υόρκης.

Προβλήματα καταγράφθηκαν και στις αεροπορικές συγκοινωνίες από τη Νέα Υόρκη έως τη Νέα Αγγλία. Το 25% και άνω των πτήσεων από και προς τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και το αεροδρόμιο της Βοστόνης ακυρώθηκαν, όπως γνωστοποίησε ο ιστότοπος FlightAware.com, ενώ και σήμερα, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια της περιοχής.

Σε μια πτήση που προσγειώθηκε χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσιγκτον, οι αναταράξεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο ισχυρές που οι περισσότεροι επιβάτες ένιωσαν έντονη αδιαθεσία και ναυτία, έγινε γνωστό από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...