Ελεύθεροι οι επτά ύποπτοι για τη δολοφονία σλοβάκου δημοσιογράφου

Ελεύθεροι οι επτά ύποπτοι για τη δολοφονία σλοβάκου δημοσιογράφου

Ο Κούτσιακ έκανε έρευνα για διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της χώρας του

Οι αστυνομικές αρχές της Σλοβακίας άφησαν ελεύθερους και τους επτά Ιταλούς, που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος πραγματοποιούσε μια έρευνα για τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της χώρας του, σε μια υπόθεση που φέρεται ότι σχετιζόταν με την ιταλική μαφία.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία των συλληφθέντων, μόνο τα μικρά τους ονόματα και η ηλικία τους. Σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, βασικός ύποπτος ήταν ο 42χρονος Ιταλός επιχειρηματίας Αντονίνο Βαντάλα, ενώ αρκετοί από τους υπόλοιπους είναι συγγενείς του.

Ο 27χρονος δημοσιογράφος εργαζόταν για τον ιστότοπο aktuality.sk. Βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύντροφό του την περασμένη Κυριακή στο σπίτι τους στη Βέλκα Μάτσα, κοντά στην Μπρατισλάβα. Η κηδεία του Κούτσιακ θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στο χωριό Στιάβνικ. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το βράδυ της Παρασκευής σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς σε όλη τη χώρα. Μόνο στην πρωτεύουσα κατέβηκαν στους δρόμους περίπου 25.000 διαδηλωτές.