19χρονος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, δύο νεκροί

19χρονος άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, δύο νεκροί

Ο δράστης, ένας μαύρος άνδρας, παραμένει ασύλληπτος και είναι οπλισμένος

Νέο περιστατικό ένοπλης βίας σημειώθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Κεντρικού Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ένας 19χρονος Αφροαμερικανός άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.


Η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο ύποπτος ενδέχεται να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «έναν μαύρο άνδρα».

«Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους δεν είναι φοιτητές και η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο οφείλεται σε οικογενειακή διένεξη» διευκρίνισε το Central Michigan University σε ένα δελτίο τύπου.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κτίριο Κάμπελ Χολ του ιδρύματος που βρίσκεται στην πόλη Μάουντ Πλέζαντ, όπου φοιτούν περίπου 18.000 σπουδαστές.

Το ανώτατο ίδρυμα με ανακοίνωσή του στο Twitter κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο καθώς ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Τα επεισόδια με πυροβολισμούς είναι σύνηθες φαινόμενο στις ΗΠΑ, όπου τα όπλα που κυκλοφορούν είναι όσα και οι κάτοικοι της χώρας.

Στις 14 Φεβρουαρίου, στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ της Φλόριντας, ένας 19χρονος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 μαθητές και καθηγητές.